Appel, René - Doorgeschoten

Vorige Artikel 3 van 84 Volgende
€ 3,95

Selma Verduyn werkt in een kinderdagverblijf, maar daarnaast is ze samen met haar vriend Ronald aangesloten bij het Politiek Actie Front (PAF).
Tot hun afgrijzen en hun woede zien ze dat Nederland in de ban raakt van een nieuw politiek fenomeen: Tom Hordijk, lijsttrekker van de ENP, de Echte Nederlandse Partij, die op een historische verkiezingswinst lijkt af te stevenen.
Hordijk trekt zich niets aan van de politieke tradities in Nederland, hij debatteert op het scherp van de snede en vertolkt ongegeneerd de stem van 'het volk', vooral als het om vluchtelingen en andere buitenlanders gaat.
De leden van het PAF vrezen dat Nederland zal afglijden tot een rechts-reactionaire staat waar alleen blanke Nederlanders zich nog thuis voelen. Ze moeten een daad stellen, zo beoogt vooral Ronald.
Selma probeert hem te stoppen, maar hij stelt die daad - en Nederland is diep geschokt.
Dit betekent bepaald niet het einde van een ongekend heftige verkiezingsstrijd, maar eerder het begin van een beklemmend en duister complot waar Selma zo ver in betrokken raakt dat ze haar leven niet meer zeker is.

Paperback, 297 blz.
2003

Hoekjes van de kaft zijn iets gekruld (zie afb.)

Tweedehands

 

© 2013 - 2022 boekenvandemarkt | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel